De MIVB vandaag

mobili content mivb2

De MIVB werd opgericht in 1954. De initialen MIVB staan voor: Maatschappij voor het Intercommunaal Vervoer te Brussel. ‘Intercommunaal’ betekent dat de voertuigen van de MIVB rondrijden in de 19 Brusselse gemeenten en bovendien ook nog in 12 andere gemeenten rond Brussel. Alles samen dekt de MIVB een grondgebied van ongeveer 400 km².

Elk jaar stijgt het aantal klanten van de MIVB. De openbare vervoersmaatschappij voert meer dan 360 miljoen ritten per jaar uit. Op 10 jaar tijd is het klantenbestand toegenomen met meer dan 80%. Om haar reizigers op een comfortabele manier te kunnen blijven vervoeren, moderniseert de MIVB voortdurend. De laatste jaren kocht ze nieuwe voertuigen, lanceerde ze de chipkaart MoBIB en hertekende ze haar netwerk. Ze spant zich ook erg in voor het milieubehoud en de strijd tegen de opwarming van de aarde.

Er werken meer dan 7.500 personen bij de MIVB, wat van deze onderneming de grootste werkgever van Brussel maakt. Op het netwerk kom je bestuurders tegen, maar ook agenten die het onthaal van de klanten verzorgen in de metrostations, verkoopspersoneel in de verkooppunten BOOTIK en KIOSK, controleurs en veiligheidspersoneel. Daarnaast zijn er nog alle personen die zich bezighouden met het onderhoud van de sporen, de voertuigen, het aanleggen van nieuwe lijnen en het informeren van de reizigers. Alles samen zijn er meer dan 300 verschillende functies bij de MIVB, om samen “goed op weg” te zijn.

De MIVB staat voor:

  • 7.500 werknemers
  • 360 miljoen ritten
  • 42 miljoen afgelegde kilometers per jaar
  • 4 metrolijnen
  • 19 tramlijnen
  • 50 buslijnen
  • 11 nachtlijnen

 

MIVB,
de handleiding

Respect,
dat verdien je!

Knutsel met
Mo.bili

Spel met
Tramheide

Spel met
Vroemhove